Despre stil si reguli, tendinte si cu ce iti sta bine…

SA INTELEGEM UN LUCRU…incetati sa mai ascultati reguli si ingradiri, cum sa va construiti o tinuta safe! NIMIC MAI GRESIT! Niciodata nu veti fi voi daca veti urma alte exemple de stil si tinute, reguli si restrictii…veti fi o copie nereusita a altora. Nu incercati sa invatati reguli de baza pentru construirea unei tinute, pentru ca ghiciti ce?! Aceste reguli se vor schimba si ele odata cu tendintele si moda…in fiecare sezon.

 gina cas

In loc sa iti bati capul retinand ce se poarta si incercand sa le aplici, mai bine ai face un efort in a te cunoaste mai bine pe tine, experimentand si lasandu-ti libera imaginatia. Asculta-te pe tine…ce iti place sa porti, cu ce crezi ca iti sta cel mai bine avand in vedere incercarile tale de pana acum? Nu te lasa influentat/a…si daca tu chiar crezi ca nu iti iese nimic, apoi apeleaza la un specialist, dar nu inainte de a iti permite libertatea de a experimenta, fara frici, fara teama de a gresi sau de a fi eticheta/ta de ceilalti. Ceilalti sunt la fel ca tine…iar cei care sunt in domeniu si au mai multa experienta ar trebui sa aiba si mai multa intelepciune in a aprecia efortul depus de o persoana fara studii in a-si crea un stil propriu si ar trebui sa fie intelegatori. Daca nu sunt, atunci ei au o problema…nu tu.

De cele mai multe ori greselile arata mai bine decat conventionalul…si exact ca in viata, daca nu gresesti nu inveti…iar cele mai senzationale aparitii si stiluri au fost de cele mai multe ori impotriva curentului, impotriva a ceea ce se purta deja. Cei care au revolutionat au adus ceva nou, diferit, poate complet opus fata de ce exista deja. Pentru ca lucrurile se schimba, evolueaza, se imbunatatesc, este democratie si fiecare poate sa isi exprime propria parere in materie de stil, moda sau orice altceva. Pentru ca poti sa nu te identifici cu ceea ce exista deja si vrei sa te simti bine in pielea ta… purtand ceva care sa te reprezinte. Asa ca tu alegi: vrei sa fii extraordinar/a, sa risti, sa iesi din tipare, sa epatezi si sa revolutionezi cu orice risc? Vrei sa fii tu? Sau vrei sa altcineva sa iti dicteze ce ai de facut, cum iti sta mai bine si care ar fi urmatorul pas? Ceilalti pot emite o parere, dar nu inseamna ca este si cea mai potrivita…pana la urma moda este o chestiune de gust, nu este stiinta, nu este exacta, este subiectiva. Atunci de ce nu ar fi subiectiva si alegerea ta in ceea ce priveste vestimentatia? In zilele noastre avem posibilitati infinite sa fim ceea ce vrem sa fim, cand vrem sa fim. De ce sa irosim aceasta sansa?

Curaj! Experimentati! Indrazniti sa faceti greseli. Doar asa veti sti ce vi se potriveste si ce nu. In articolele urmatoare va voi ajuta sa ganditi o tinuta, nu sa o construiti din reviste. De ce? Pentru ca vizualul bate regula, pentru ca trebuie sa stiti sa va educati ochiul, sa stie sa distinga ce e bine si ce e rau, banal, vulgar, opulent, socant, extravagant. Veti simti ce vi se potriveste sau nu, fara sa stiti dinainte. Stilul nu este dat, stilul este construit in timp si nu veti reusi sa construiti un stil original si autentic daca nu faceti greseli. Si pana la urma cine defineste ce este gresit in materie de stil? Este tot o conventie a unor oameni care detin sau care cred ca detin puterea, pe termen scurt sau lung, este doar o chestiune de timp…relativa.

Astfel, o tinuta cu multe straturi si taieturi poate arata bine pe o silueta miniona, mai bine decat intr-o salopeta lunga, simpla, intr-o singura culoare…iar o silueta inalta poate straluci intr-o salopeta uni, fara a fi necesar ca aceasta sa isi fragmenteze vizual tinuta. Trebuie sa va orientati dupa cromatica si compozitie, trebuie sa va educati ochiul si simtul estetic…iar acest lucru se poate face doar privind imagini, stiluri, arta, lasand imaginatia sa zburde la fiecare stimul si lasand ideile sa devina realitate, experimentand, pana veti ajunge sa simtiti propriul stil.

De ce ar trebui sa iti construiesti propriul stil? Pentru ca asta iti da incredere, iti da putere, te ajuta sa fii tu in orice moment si sa te faci auzit, sa fii recognoscibil, sa exprimi ceea ce esti fara sa vorbesti, pentru ca in zilele noastre haina cu siguranta face pe om…insa omul este cel care alege haina, deci este responsabilitatea lui de a alege constient.

Exemple despre cum sa incepi sa construiesti propriul stil…in urmatoarele articole, pas cu pas!